Toxiner och svamp

  1. Hem
  2. chevron_right
  3. Analyser och tester
  4. chevron_right
  5. Toxiner och svamp

Svamp och toxin behandling

Bli fri från svampinfektion

Känner du dig trött och orkeslös? Lider du av värk, problem med magen, brännande fötter, trötta ögon eller koncentrationssvårigheter? Då kan det vara så att du har en svampinfektion. Svampinfektioner, där candida är den mest kända sorten, ger flera till synes orelaterade symptom som kan göra den drabbade allvarligt sjuk. Men det finns hjälp att få!

Personliga tränaren Helena Granlund har utifrån egna erfarenheter skrivit en enkel och lättläst bok om problematiken kring svampinfektioner och hur du blir av med den. Hon delar generöst med sig av tips, goda råd och många goda recept att hämta inspiration från under kuren.

PS Boken har fått ett väldigt gott mottagande av dem som redan beställt och läst den! Boka tid hos Hälsosam för att få vägledning i din behandling. Preparaten som rekommenderas i boken är från Thorne! Formula SF 722 som innehåller Undecelensyra, Bacillus Coagulans som är de goda tarmbaktrerierna samt Molybden som är med i arbetet att avlägsna svampen.

Toxiska metaller och kemikalier

Värst av de toxiska metallerna är Kvicksilver därefter kommer bly och kadium följd av en rad andra.

De kemikalier som vi utsätts för i vår vardag är PCB, DDT, dioxiner, ftalater, bisfenoler, parabener, bromerade flamskyddsmedel, mm i tusental.

Vår miljö och maten vi äter innehåller mer och mer toxiner som kroppen belastas med vilket kan leda till kroniska sjukdomstillstånd

Frågan är inte alltid nivån av toxiner utan hur kroppen reagerar på toxiner, symtom finns då alltid.

Symtom

Nervsystemet: Irritation, koncentrationssvårigheter, dåligt minne, sömnsvårigheter, depression, ångest, stickningar armar och ben, darrningar, dåligt smak och luktsinne, (metall smak), oförklarlig sveda och domningar, smärta, huvudvärk, trötthet och tinnitus.

Immunsystemet: Kroniska eller återkommande infektioner (virala, bakteriella eller svamp) autoimmuna sjukdomar, allergiker.

Kardiovaskulär: Onormal hjärtrytm, högt blodtryck, kardiomytopati.

Hud: Eksem och allergier.

Endokrina systemet: Hypotyreos, hypoglykemi, binjuresjukdom, infertilitet.

Mage: Matöverkänslighet, bakterie-eller svampöverväxt, återkommande parasit infektioner, kramper, IBS (Irritbel Bowl syndrome)

Systemisk: För tidigt åldrande, utmattning, fibromyalgi.

Provtagning och behandling av toxiner

Boka tid för provtagning, proverna tas i  urin, tag med eller skicka ett urin prov av morgon urin.

Vi går då igenom dina symtom och hur du mår allmänt samt tar proverna. Därefter bokar vi tid för provsvar som kommer efter ca 4 veckor.

Behandlingen består av preparat som tas enligt ett strikt schema, behandlings tiden varierar mellan 3-6 månader i specifika fall upp till ett år.

Behandlingen är mer kostsam en normal behandling för exempelvis en mineral brist men vinsten är att bli fri från sina symtom för gott. Kostnaden landar på ca. 2500-3000:- /månad. Du äter inte dina vanliga tillskott under tiden men äter normal kost, självklart kan det vara tillfälle att allmänt tänka över hur du äter och välja mer ekologisk mat. Tänk även på att du kan få förvärrade symtom eller trötthet under behandlingen, så starta processen i en period då du har möjlighet att gå in i det och ta hand om dig själv och förbered dig. Det kan även vara aktuellt att sanera sina tänder i samband med detoxen. Mer information får du vid ditt första besök eller boka en telefon tid för att prata igenom din situation innan du kommer.

 

Kvicksilver och selen

Många har amalgamlagningar i tänderna, kvicksilverbelastning kan ge varierande och ibland diffusa problem med hälsan. Här ser man hur nivåerna på dessa ämnen är i blodet. Kvicksilver ligger främst lagrat i fett och vävnader, i en blodanalys får vi därför bara svar på om det är en pågående process som kroppen brottas med för tillfället. Selen är en antioxidant som hjälper kroppen att göra sig av med gifter däribland kvicksilver.

Proven skickas till Tyskland.

Pris: 1200:- kostnad för provtagning och provsvarstid tillkommer

De båda ämnena kan tas var för sig

Toxiner, urin prov

Urin prov för att mäta toxin belastningen i kroppen som ett utgångsvärde för vidare behandling. Ta med morgon urin. Testet skickas till tyskland.

Pris: 3100:- inklusive provtagning och provsvarstid

 

Meny