Näringsanalyser i blod

Alla behöver en väl fungerande kropp. En kropp i balans.

Får din kropp tillräckligt med mineraler, vitaminer och fettsyror?

  • Trött och rastlös?
  • Täta förkylningar och återkommande infektioner?
  • Problem med magen?
  • Varit stressad under en längre tid?
  • Hud- eller hårproblem?

Orsakerna kan vara många till att man börjar fundera på om det saknas något i kroppen. Att inte vara riktigt sjuk, men inte heller känna sig fullt frisk, är en verklighet för många idag. En mineral- och vitaminanalys kan vara ett sätt att få reda på obalanser.

Balans på cellnivå

På mitten av 1970-talet påbörjades samarbetet med forskare och biokemister på Bayers laboratorium i Stuttgart, Tyskland. Genom blodstatus av mineraler och vitaminer ges en tillförlitlig bild av hur den egna omsättningen ser ut. Analyserna utförs i helblod (blodceller ingår) vilket gör att  testvärden är stabila och inte växlar med dags formen. Ett så kallat venprov tas och skickas till Tyskland för analys. Resultatet av analysen ger dig ett svar på vilka brister/obalanser just du har och som sedan kan åtgärdas i en uppbyggnadsbehandling för att passa just dina behov. Förutom mineral- och vitaminanalyser görs även traditionella kontroller av till exempel blodfetter, blodsocker och blodvärde. Dessutom kan vi erbjuda det senaste vad gäller kontroll av hjärt- och kärlriskfaktorer, utökat fettsyrestatus och en rad andra intressanta tester.

Hur utförs då analyserna?

Du är välkommen att boka en tid för provtagning. Ett venprov tas (4 timmars fasta, du får dricka vatten, the och kaffe under de timmarna). Du får fylla i ett formulär om din hälsa och vi har ett kort samtal om din situation.

Vi bokar också tid för provsvar som kommer efter cirka 2-3 veckor. Proverna skickas till Tyskland eller USA för analys.

Vid provsvaret går vi igenom resultaten och diskuterar en eventuell kostomläggning och hur kroppen skall byggas upp igen.

Kroppens signaler

Vi lever idag med såväl psykisk som fysisk stress. Många äter snabbmat, men även den traditionellt lagade maten innehåller mindre näring idag. Vi kan inte längre täcka vårt dagliga behov av alla livsviktiga näringsämnen. Kosttillskott blir ett vanligare sätt att gardera sig på. Vi rör på oss allt mindre, påverkas av miljögifter och kemikalier och vi har dessutom våra ärftliga faktorer som påverkar oss. En rad faktorer innebär alltså att vi ofta inte täcker vårt mineral- och vitaminbehov genom den dagliga kosten. Det kan vara nödvändigt att komplettera med kosttillskott. Tränar du mycket borde en mineralanalys vara en självklarhet för ökad prestation.

Vem kan ha nytta av utökade hälsokontroller?

Målgruppen är bred. Privatpersoner intresserade av att påverka och förbättra sin hälsa, idrottsmän som vill optimera sin kapacitet utan dopning och företagsledaren som vill ha en fungerande personal och förhoppningsvis slippa kostsamma sjukskrivningar. Hälsosam skräddarsyr behandlingsåtgärder åt sina patienter, ger förslag och inspiration till förbättrade levnadsvanor.

keyboard_arrow_up