Enligt författaren Anthony William ligger EBV virus bakom många symptom på sköldkörtel problem. Här är en sammanfattning från boken Sköldkörtelns hemlighet.

Epstein-Barr-virus eller humant herpesvirus 4 (EBV). Viruset ingår i familjen herpesvirus och är en av de mest spridda virustyper som existerar bland människor. Viruset upptäcktes på 60-talet och uppskattningsvis beräknas 95% av den mänskliga populationen vara latenta bärare av viruset utan att det ger upphov till sjukdom. Det finns 60 olika typer av viruset. Viruset smittar
framförallt via saliv men kan även vara att man delat badrum eller födas med det via modern. En liten del av tidigare virusfria individer som smittas av viruset utvecklar körtelfeber i folkmun kallad kyss-sjuka.
Många har symptom som stämmer överens med sjukdomar i sköldkörteln men på prover visar inga avvikelser, eller så har man fått diagnos och behandlingen med Levaxin har ändå inte gett full effekt. Då kan det vara så att man är bärare av Ebv virus utan att veta om det. Viruset kan ligga liksom borrelia smygande i levern och inte ge symptom eller visa sig i blodprover under lång tid. Att sköldkörteln krånglar är bara ett symptom, viruset är inte bara ute efter sköldkörteln utan angriper även andra delar av kroppen och ger symptom som liknar problem med sköldkörteln. Målet för viruset är att ta sig från lymfan till olika organ som lever och sköldkörteln (skk) och slutligen till centrala nervsystemet (cns)

Olika stadier
Babystadiet, om du föds med det eller smittas, då är viruset vilande, kanske kände du lätt trötthet, ev. håglös, influensa, halsont som sen till synes går över.
Krigarstadiet, körtelfeber du kan få en lindrig variant som man aldrig insåg vad det var. Immuncellerna krigar nu mot Ebv viruset och du har symptom. Men viruset kan inte kriga hur länge som helst utan hittar sen organ att överleva i och symptomen avklingar. Då syns det inte heller längre i blodprover. I detta stadiet kan det ge förhöjda A1C värden, typ 2 diabetes, hepatit A, B, C, D, fibros, leverinflammation, IgG4 – överkänslighet mot mat, matsmältningsproblem, Pcos, prostatacancer, förstorad mjälte.
Sköldkörtelstadiet, känns som körtelfeber på nytt. Viruset är aktivt igen och fyller levern med gifter som går ut i lymfsystemet och förvirrar våra lymfocyter som är inriktade på skk och halsmandlarna och då viruset vinner över sköldkörtelns eget försvar så kan de obehindrat invadera skk och det är olika hur svåra skadorna blir beroende på vilken stam som man drabbats av.
Neurologiska stadiet, här fortsätter viruset skada skk och belasta organen, stadie 3-4 kan gå på en dag. Symptom som depression, utmattning, förvirring, ångest, ADHD som inte är orsakad av kvicksilver, bipolär sjukdom, candida, läckande tarm. Fibromyalgi, kronisk trötthets syndrom, reumatoid artrit, lungfibros, cystisk fibros, sarkoidos, , bindvävssjukdomar, MS, ME, m.m.
I fjärde stadiet är blodet fyllt av viruset som förflyttar sig till hjärnan och kortsluter signalsubstanser. Inflammerar och angriper nerver i hela kroppen. Här upplever man ofta hjärndimma, minnesförlust, ledvärk, nervsmärta, depression, flugeende, restlessleggs, hjärtklappning, tinnitus. Kan misstolkas som binjureutmattning.

Triggers av viruset
En trigger är bara en utlösande faktor!
Kvicksilver och vid saneringar. Mögel. Zinkbrist och B 12 brist. DDT, insektsgifter i hemmet. Läckage av gifter i dricksvatten. Emotionell stress, Dödsfall i familjen, svek vård av närstående, ekonomiska problem. Fysiska skador som kan tära på kroppen, operationer. ”Virus främjande” medicin som antibiotika och bensodiazepiner, övermedicinering med cocktail av olika läkemedel. Bad vid rödalger. Sömnlöshet. Insektsbett som orsakar infektion som försvagar immunsystemet.

Hur blir man av med viruset

Boka en konsultations tid så kan vi , ta blodprover eller Kinesologitest för att se om du är bärare av viruset. gå igenom vad du kan göra för att bli av med viruset.

Undvik jodbrist eftersom det är desinficerande i skk, undvik zinkbrist eftersom det triggar igång virusproblem. Ät korsblommiga grönsaker som broccoli, blomkål, grönkål mm de orsakar inte problem i skk som påstås.

Undvik däremot ägg, mjölkprodukter, gluten, rapsolja, majs, soja och fläskkött, inte för att de orsakar inflammation utan för att de göder Ebv viruset, ett ägg kan få viruset aktivt igen.

Främjande och läkande mat

Ät tre av de främjande om dagen och variera.
Kronärtskockor, äpple, ruccola, sparris, havsgrönsaker- dulse och kelp, avokado, banan, basilika, bär, blomål, selleri, korriander, kokos, gurka, dadlar, fänkål, fikon, vitlök, ingefära, ha timjan, tomat, gurkmeja, sesamfrö, spenat, groddar och microblad, hampafrön, grönkål, citron och lime, sallad som huvud och romansallad, mango, lönnsirap, nötter speciellt valnöt, paranöt och caschew, apelsin och små citrus, papaya, persilja, päron, granatäpple, potatis, rädisor, rå honung, .squash och spagettipumpa, vattenkrasse, vilda blåbär.

 

keyboard_arrow_up